Δελτίο Τύπου Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

16/11/2018


Image title

Image title


Το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest ξεκινά την τέταρτη μέρα της λειτουργίας του με το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο. Στις 9:00 θα προβληθεί η ταινία από την Αργεντινή El Ethnografo, του Ulises Rosell και στις 10:30 η ταινία από το Εκουαδόρ Ayahuma, των Igor Guayasamin, Lilian Granda, στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Περ. Εν. Ευβοίας.

Στο Διαγωνιστικό κομμάτι και στα πλαίσια του αφιερώματος «Ain’t I a woman?» θα προβληθεί η ταινία “Τοκορίτσι γυναίκα”, της Ευαγγελία Γούλα στις 17.10, ενώ στις 18.06 και σε Α’ Πανελλήνια Προβολή η ταινία Προσεγγίζοντας την ψυχή, Αμαλία Ζογλοπίτου, των Άρη Γαληνού, Τζίνα Γεωργιάδου.    

Στο Ξενοδοχείο Παλίρροια αίθ. «Κλεοπάτρα» στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Η Νοσταλγία του Θαύματος» της Ελένης Καλλία.

Επίσης, στην Αίθουσα Παπαδημητρίου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας Preso, παρουσία της Ουρουγουανής σκηνοθέτιδος Ana Tipa, η οποία μετά το τέλος της προβολής θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Image title

Image title


Αύριο, Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Παλίρροια αίθ. «Κλεοπάτρα» στις 17.00 θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα το αφιέρωμα «Ain’t I a woman?» με εισηγήτριες την τραγουδοποιό Νένα Βενετσάνου, τη ζωγράφο-σκιτσογράφο και ακτιβίστρια Σόνια Μητραλιά, τη ραδιοφωνική παραγωγό Ντέπυ Βρεττού και τις σκηνοθέτιδες Marie Noelle Moreigne και Ευαγγελία Γούλα.

Παράλληλα με τις προβολές από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου μέχρι και την  Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα λειτουργούν οι παρακάτω εκθέσεις:

  •           Ισόγεια αίθουσα Δημαρχείου«Αριστοτέλης», Έκθεση «Terrain»

  •           Φουαγιέ Μεγάρου Περ. Ενότητας Εύβοιας,Έκθεση «Ain’t I a woman?»


Εγγραφή στο Docfest Newsletter